vergrootglas
Vacatures voor juristen in finance

Interviews met Juristen in finance over ontwikkelingen in de sector en binnen organisaties

 • logo De Nederlandsche Bank
  Peter Minderhoud
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Een verzekeraar in verandering neemt risico’s, maar waar ligt de grens?

  Peter Minderhoud - Toezichthouder Internationale Verzekeraars DNB

  Waar de consultancy haar verdienmodel in het oog moet houden, ligt de focus bij DNB op de tijdigheid en kwaliteit van zowel de beoordeling als de beïnvloeding. Dat brengt in mijn ogen een andere uitdaging met zich mee. Hoe bescherm je de belangen van polishouders en het financiële systeem met de beperkte middelen die ons ter beschikking staan?


  Lees verder ]
 • logo ABN AMRO Bank
  Roma Witczak en Jos Cuppens
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Specialisten op inhoud, partners in business

  Roma Witczak en Jos Cuppens -

  ‘Vanuit ons specialisme zitten we dicht tegen de business aan. Daar ligt voor mij als juridisch professional ook de uitdaging. Hoe vertaal je wet- en regelgeving naar praktische adviezen en hoe breng je die dusdanig dat men er ook graag mee aan de slag gaat.'


  Lees verder ]
 • logo IIR Finance
  Emanuel van Praag
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  RegTech: hype of houvast?

  Emanuel van Praag - Advocaat financieel recht, HVG Law

  Soms heb je het gevoel dat er nieuw ding is, waar opeens iedereen over praat. Dit ding is nu RegTech. Dat veel mensen ergens over praten, maakt het nog niet meteen nuttig. Is RegTech een hype of is het een oplossing voor een reëel probleem?


  Lees verder ]
 • logo De Nederlandsche Bank
  Annemieke de Gooijer
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Op zoek naar werkbare oplossingen binnen de wettelijke kaders

  Annemieke de Gooijer - Beleidsmedewerker bij DNB

  "Ik ben namens DNB gedetacheerd bij het Financieel Expertise Centrum (FEC). Het FEC is een samenwerkingsverband tussen autoriteiten met een toezicht-, controle-, vervolgings- of opsporingtaak in de financiële sector en is opgericht om de integriteit van deze sector te versterken. Buitengewoon interessant en afwisselend werk omdat je samen op zoek gaat naar werkbare oplossingen binnen de wettelijke kaders zodanig dat we ons doel kunnen bereiken: versterken van de integriteit van de financiële sector."


  Lees verder ]
 • logo De Nederlandsche Bank
  Karina Trinidad
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Elke toetsing is anders.

  Karina Trinidad - Toezichthouder specialist DNB

  "Collega’s van andere afdelingen vragen weleens of het niet eenzijdig is, alleen maar toetsingsgesprekken voeren. Integendeel! Elke toetsing is anders.”


  Lees verder ]
 • logo De Nederlandsche Bank
  Lievijne Neuteboom
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Een omgeving waar politiek en economie samenkomen

  Lievijne Neuteboom - Trainee bij DNB

  “Tijdens mijn studie heb ik mij verdiept in politiek-economische vraagstukken in ontwikkelingslanden. Toen ik op zoek ging naar een baan, was het voor mij dan ook duidelijk dat ik wilde werken in een omgeving waar politiek en economie samenkomen.”


  Lees verder ]
 • logo De Nederlandsche Bank
  Fahrida Nasrullah-Oemar
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Zoveel verschillende achtergronden, een groot pluspunt.

  Fahrida Nasrullah-Oemar - Senior jurist bij DNB

  “De juristen bij DNB hebben verschillende achtergronden. Zij komen uit de advocatuur, het bedrijfsleven of (semi)publieke organisaties. Dit ervaar ik als een enorm pluspunt. Er is altijd wel iemand met wie je kan sparren over een specifiek vraagstuk.”


  Lees verder ]
 • logo Rochewood
  Amber
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Geluk bij een ongeluk

  Amber - Letselschadebehandelaar Rochewood

  ''Ieder slachtoffer is een individu waardoor de beste oplossing ook per slachtoffer beoordeeld dient te worden. Een alleenstaande moeder met vier kinderen die naar aanleiding van een ongeval een beenbreuk heeft opgelopen, loopt tegen andere problematiek aan dan een directeur van een groot bedrijf met hetzelfde letsel."


  Lees verder ]
 • logo Nh1816 Verzekeringen
  Niels Duinmaijer
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Het gaat niet alleen om de centen

  Niels Duinmaijer - Letselschadebehandelaar Nh1816 Verzekeringen

  ‘Je kunt ons vergelijken met een cold case team van de recherche. Met een frisse blik kijken we naar de dossiers en zoeken naar nieuwe invalshoeken om de zaak op te lossen. Reconstructie van wat er is gebeurd en hoe het schadeproces daarna is verlopen, geven vaak al een beeld waar de oplossing zou kunnen liggen.'


  Lees verder ]
 • logo De Nederlandsche Bank
  Anne van Toor
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  De internationale dimensie maakt mijn werk extra boeiend

  Anne van Toor - jurist, De Nederlandsche Bank

  "Wat ik zo interessant vind aan mijn werk is dat DNB écht deel uitmaakt van Europa. DNB is onderdeel van verschillende Europese stelsels, zoals het Europees Stelsel van Centrale Banken en het Single Resolution Mechanism. Dit levert allerlei interessante juridische vragen op. Het is iedere keer een leuke uitdaging om daarover te adviseren.”


  Lees verder ]

 • Wietse Louwes
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Een nieuwe werkelijkheid: new rules, a new game?

  Wietse Louwes - managing director Vortex Consultancy B.V.

  We zijn in een heel nieuw tijdperk aangeland in de geschiedenis van de mensheid. Sommigen noemen het de digitale revolutie, anderen noemen het datatijdperk of zelfs het tweede machinetijdperk. Dat brengt enorme kansen met zich mee, maar ook enorme risico’s. Compliance en Risk zijn actueler dan ooit. En daar ligt nu net een grote uitdaging.


  Lees verder ]
 • logo Octas
  Burak Cetin
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Van kwaliteitsdeskmedewerker naar CDD-analist

  Burak Cetin - Analist Customer Due Diligence bij ABN Amro via Octas

  Je dient als CDD’er extra alert te zijn op bepaalde risico’s en je moet goed weten wat je moet doen bij klanten die een verhoogd risico met zich meebrengen. Het is een uitdagende taak. Ik onderzoek onze klanten zo goed mogelijk. Zo draag ik bij aan het hoog houden van de reputatie van de bank, maar help ik tegelijkertijd ook onze klanten. Dat maakt deze opdracht zo leuk!


  Lees verder ]

 • Nina Gorgishvili
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Diepgang en verbinding

  Nina Gorgishvili - bestuurslid VCO

  Door al die ontwikkelingen neemt de regeldruk toe en groeit het besef dat het volgen van de regels alleen, niet leidt tot een stabiele en integere financiële markt. Gedrag en cultuur spelen daarin een belangrijke rol.


  Lees verder ]
 • logo HVG Law
  Bianca van Tilburg
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Alleen T-shaped lawyers kunnen de huidige pensioendynamiek aan.

  Bianca van Tilburg - executive director, advocaat HVG Law

  'Het wordt tijd dat het huidige pensioensysteem op de schop gaat. Onderwerpen als individualisering, keuzevrijheid, risicoverschuiving, verplichtstelling en transparantie voeden de discussie. En wat de uitkomst ook wordt, die zal disruptieve gevolgen hebben voor de sector. In die hectiek je weg vinden als jurist/advocaat maakt werken tot een veel grotere uitdaging dan menigeen voor mogelijk houdt!'


  Lees verder ]

 • Wietse Louwes en Lianne Bourgonje
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Permanent Change & Disruption

  Wietse Louwes en Lianne Bourgonje - Vortex Consultancy B.V

  Een continue stroom van verandering. Ongekende kansen. Ongekende risico’s. Allerlei krachten hebben een enorme impact op organisaties die hun bestaande businessmodellen volledig verstoord zien worden. Terwijl de financiële sector nog altijd werkt aan het herstel van vertrouwen en de reputatieschade die ze heeft opgelopen als gevolg van de kredietcrisis, zorgen innovaties als Blockchain, Fintech en Insurtech voor nieuwe uitdagingen.


  Lees verder ]
 • logo DPA Legal
  Sanne Kennepohl
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Terugblik op mijn tijd als interim legal counsel

  Sanne Kennepohl - voormalig interim legal counsel DPA Legal

  Ik heb nooit het idee gehad om mijn hele loopbaan te gaan interimmen. Het was meer een testfase. Het mooie is dat dit voor DPA Legal niet uitmaakt. Dus als je het zijn van interim legal counsel niet als eindstation ziet, kun je er in alle rust achter komen wat je volgende loopbaanstap wordt.


  Lees verder ]
 • logo EduRisc Risc & Compliance online education
  Michael van Woerden
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Herziening Corporate Governance Code

  Michael van Woerden - Independent Compliance Monitor

  Het voorstel de Monitoringcommissie tot herziening van de Nederlandse Corporate Governance Code maakte dit voorjaar veel reacties los. De Monitoringcommissie kreeg een metersdikke hoeveelheid commentaar te verwerken. Uiteindelijk heeft de Monitoringcommissie haar oorspronkelijke voorstel goeddeels gehandhaafd en haar eindversie op 8 december 2016 gepubliceerd.


  Lees verder ]
 • logo Graydon Nederland BV
  Marion Bout
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  GDPR geeft verhoogde regeldruk, maar biedt ook kansen

  Marion Bout - Head Legal, Graydon

  De nieuwe Europese Privacy wetgeving (General Data Protection Regulation ) geeft een verhoogde regeldruk, maar biedt ook kansen en mogelijkheden. Immers, wanneer consumenten ervaren dat hun gegevens goed beschermd zijn zal dat er toe leiden dat vertrouwen en veiligheid in de beleving van de consument toeneemt. Daarmee zal business kunnen worden gecreëerd en de investeringen om te voldoen aan de regels op termijn dubbel en dwars worden terugverdiend.


  Lees verder ]
 • logo DPA Privacy
  Paul Schraven
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  ‘Privacy is uitgegroeid tot een serieus bedrijfsrisico’

  Paul Schraven - Business Line Manager DPA Privacy

  Onder druk van aangescherpte privacywetgeving wordt het op de juiste wijze gebruiken én beschermen van persoonsgegevens steeds belangrijker. Privacy is uitgegroeid tot een serieus bedrijfsrisico vanwege de mogelijke materiële gevolgen en reputatieschade, en staat daarom nu prominent op veel boardroom agenda’s.


  Lees verder ]
 • logo Michael Page Risk & Compliance
  Willem van Leeuwen
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Compliance buiten de Financiële Dienstverlening.

  Willem van Leeuwen - Manager Compliance & Risk Michael Page

  'Compliance is binnen de Financiële Dienstverlening uitgegroeid tot een vak. Daarbuiten is het meer een aandachtsgebied in de juridische sfeer dat door de daar aanwezige professional niet gezien wordt als een specialisme dat ze graag omarmen.'


  Lees verder ]
 • logo DPA Legal
  Diederik Gelauff
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  De top 3 trends in ‘Legal’

  Diederik Gelauff - business unit manager van DPA Legal

  'Omdat er binnen de juridische dienstverlening steeds meer wordt gewerkt op basis van projecten, ontstaat als vanzelf een volgende trend: die van de toenemende flexibiliteit en in het verlengde daarvan een steeds grotere flexibele schil van medewerkers. Advocatenkantoren lopen hierin voorop.'


  Lees verder ]
 • logo DPA Legal
  Pieter van der Meijs
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Generatie Y en Interim Legal Counsels

  Pieter van der Meijs - Interim Professional DPA Legal

  Generatie Y is ondernemend en neemt initiatief, is klantgericht en anticipeert hierop, is besluitvaardig en bewust van zijn omgeving. Kort gezegd lijkt deze Generatie Y alle eigenschappen te hebben die een Interim Legal Counsel nodig heeft en niet verrassend behoren veel Interim Legal Counsels ook tot deze generatie.


  Lees verder ]
 • logo Rabobank
  Wibout de Klijne
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Beleid en uitvoering zitten hier dicht bij elkaar

  Wibout de Klijne - Head of Compliance Expertise and Operations Rabobank

  Dit brengt als grote voordeel met zich mee dat medewerkers zich kunnen ontwikkelen tot expert. Daar waar je voorheen wellicht een keer per maand een complex dossier kreeg te beoordelen is dat nu drie keer per dag. Bovendien werk je in een team met louter experts waardoor kennisdeling een vanzelfsprekendheid is.


  Lees verder ]
 • logo Achmea
  Esther Hermans
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Onze dienstverlening is mensenwerk

  Esther Hermans - Manager Inkoop & Uitbesteding Achmea Rechtsbijstand

  'Onze dienstverlening is mensenwerk. Niet gek dus dat de focus van de teammanager primair op de mensen ligt.' Aan het woord is Esther Hermans, manager Inkoop & Uitbesteding. Haar afdeling is verantwoordelijk voor de organisatie van de externe rechtshulp en de inkoop van aanvullende diensten zoals experts en deurwaarders.


  Lees verder ]
 • logo DPA Legal
  Isabelle Vollenbrock
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Van kandidaat-notaris naar interim legal counsel

  Isabelle Vollenbrock - Interim Legal Counsel bij DPA Legal

  Ik was benieuwd naar de andere kant van het werk: het bedrijf van de cliënt. Ongemerkt had ik mij gespecialiseerd op het gebied van ondernemingsrecht. Graag wilde ik mezelf verbreden. Daarbij kon na zeven jaar Zuidas een ‘change of scenery’ ook geen kwaad. 


  Lees verder ]
 • logo Triple A - Risk Finance
  Johan Nieuwersteeg
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Kent het APF straks winnaars?

  Johan Nieuwersteeg - Managing Consultant Triple A – Risk Finance

  Die onzekerheid over het mogelijke commerciële succes van het APF beïnvloedt ook de discussies rond het kortingsbeleid, toe- en uittredingsbeleid en de inrichting van het aantal ´kringen´. Aanbieders zoeken daarin hun weg en balanceren daarbij op het smalle koord van zekere kosten en mogelijke opbrengsten.


  Lees verder ]
 • logo Achmea
  Annemiek Heijnen
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Durf jij beslissingen te nemen?

  Annemiek Heijnen - Teamleider BJZ Achmea Rechtsbijstand

  ´Wij hebben te maken met slachtoffers. Mensen met letsel die na deze traumatische ervaring gehoord willen worden. In zo´n situatie heb je niet alleen een jurist nodig die de mogelijkheden schetst, maar reken je op een professional die als adviseur naast je gaat staan.´


  Lees verder ]
 • logo Michael Page Risk & Compliance
  Willem van Leeuwen
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Groei Compliance

  Willem van Leeuwen - Michael Page Risk & Compliance

  De dag dat wij Willem van Leeuwen interviewen, levert het aandeel Volkswagen ruim een derde in. Daarmee gaat € 27 miljard in rook op. ´Ik merk dat de rol van Compliance in het bedrijfsleven tot op heden vooral incident gedreven is, waar een meer over-all 'risk based' houding wenselijk zou zijn.´


  Lees verder ]
 • logo DPA Legal
  Lex Verwayen en Bastiaan Poortenaar
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Jurist steeds vaker onderdeel van de oplossing

  Lex Verwayen en Bastiaan Poortenaar - Consultants DPA Legal

  In de markt nemen wij een ontwikkeling waar dat juristen directer bij de business betrokken worden. Wij plaatsen juristen die bijvoorbeeld meedraaien in M&A teams, productontwikkelingtrajecten of de inkoop regelen. De jurist is daarmee niet langer het sluitstuk van een project (contracten opmaken) maar onderdeel van de oplossing.


  Lees verder ]
 • logo DPA Legal
  Sanne Kennepohl
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Van advocaat naar Interim Legal Counsel

  Sanne Kennepohl - Interim Legal Counsel DPA Legal

  Na 4,5 jaar advocatuur was ik er klaar mee. Niet met mijn kantoorgenoten, wel met het zijn van advocaat. Kun je niet op een praktischer en snellere manier bezig zijn met het recht, vroeg ik me af. Nou, dat kan! Ik ben inmiddels vier maanden bezig als Interim Legal Counsel bij DPA Legal. Een wereld van verschil vergeleken met werken in de advocatuur.


  Lees verder ]
 • logo EY
  Angelique Keijsers
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Bewustwording rondom fraude en corruptie bij Nederlandse bedrijven blijft laag

  Angelique Keijsers - partner van de Fraud Investigation & Dispute Services (FIDS) praktijk van EY in Nederland

  Een toenemende druk op internationale expansie en omzetgroei tezamen met de marktvolatiliteit en politieke instabiliteit, forceert bedrijven en hun senior management tot een hogere risicobereidheid. Bedrijven slagen er onvoldoende in om deze risico’s het hoofd te bieden.


  Lees verder ]
 • logo Netspar
  Casper van Ewijk
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Transitie van het pensioenstelsel

  Casper van Ewijk - Algemeen Directeur Netspar

  We moeten niet dromen over een nieuw stelsel terwijl we de ogen sluiten voor de overgangssituatie van oud naar nieuw. Afschaffing van de doorsneesystematiek levert een overgangsprobleem op, dat geldt nog sterker bij overgang op stelsel met ‘eigen potjes’.


  Lees verder ]
 • logo Amundi Asset Management
  René van Leggelo
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Grensoverschrijdende pensioenen

  René van Leggelo - Productmanager Amuni Asset Management

  De Europese toezichthouder van pensioenfondsen EIOPA maakt sinds 2007 cijfers bekend over het aantal ‘crossborder IORP´s. De laatste telling in 2014 wees uit dat het aantal is gestegen tot 86 IORP´s, waarvan 75 echt actief zijn. Het aantal grensoverschrijdende pensioenfondsen valt dus tegen.


  Lees verder ]
 • logo EY
  Arjan van Oostrom
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Fiscalist doorbreek je eigen grenzen!

  Arjan van Oostrom - Partner Transaction Tax, EY Belastingadviseurs

  ´Fiscaal advies is nog maar zelden een solitaire activiteit. Waar we 5 jaar geleden memo´s van 20 pagina´s schreven over een fiscaal vraagstuk, verwacht de klant tegenwoordig een integraal verhaal waar de fiscaliteit een onderdeel van is.´


  Lees verder ]
 • logo Achmea
  Jack Hommel
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Uitdagingen voor de verzekeringssector

  Jack Hommel - directie Achmea

  ´Verzekeringen maken het mogelijk dat je kunt doen wat je wilt, zonder al te grote belemmeringen. Gestoeld op solidariteit leveren ze een bijdrage aan een leefbare maatschappij. Vanuit die maatschappelijke relevantie geloof ik daarom ook onvoorwaardelijk in een zonnige toekomst voor de branche.´


  Lees verder ]
 • logo Blue Sky Group
  Pepijn Paanen
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Ik zoek vooral een prettige collega.

  Pepijn Paanen - General Counsel Blue Sky Group

  Vlak voordat de crisis in 2008 uitbrak trad ik in dienst als enig jurist. Nu zijn we op zoek naar een derde jurist. Dat alleen al geeft de dynamiek aan waarin ons pensioenbedrijf zich bevindt.


  Lees verder ]
 • logo Achmea
  Rob van Erp
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Vertrouwen moet je verdienen en compliance speelt daarbij een cruciale rol.

  Rob van Erp - Hoofd Risk & Compliance Achmea Zorg & Gezondheid

  ´Voor onze klanten is privacy het grootste goed. Ik kan niet genoeg benadrukken dat het onze primaire taak is, die te waarborgen. Het medisch dossier is heilig, men heeft nog liever dat de financiële gegevens op straat liggen. Voor een zorgverzekeraar is dat niet nieuw, maar zo voor de hand liggend dat onachtzaamheid op de loer ligt.´


  Lees verder ]
 • logo ABN AMRO Bank
  Jasminka Danek, Advisor Compliance Control Room en Roeland de Graaf, Compliance Officer Control Room
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Compliance as the business enabler

  Jasminka Danek, Advisor Compliance Control Room en Roeland de Graaf, Compliance Officer Control Room - ABN AMRO

  ´De Global Control Room is een centrale afdeling binnen de bank die wereldwijd zicht heeft op alle lopende en komende deals binnen Investment Banking. Met een team van 6 compliance professionals werken wij nauw samen met de business om te zorgen dat mogelijke conflicts of interest worden voorkomen. Daarmee beschermen wij de klant en de bank tegen onrechtmatig handelen.´


  Lees verder ]

 • Mark Heemskerk
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Pensioenadviseur hard nodig om nieuwe pensioenwet te implementeren.

  Mark Heemskerk - Bijzonder Hoogleraar Pensioenrecht, Radboud Universiteit en Advocaat bij Onno F. Blom Advocaten

  ´Al polderend zijn de wetsvoorstellen tot stand gekomen. Die polderinstelling hoeven we niet te verwachten bij de handhaving ervan. Nu al is duidelijk dat de sancties voor bijvoorbeeld fiscale bovenmatigheid draconisch zijn. Dat risico wil je klanten niet laten lopen.´ 

  Lees verder ]
 • logo Autoriteit Financiële Markten
  Jeroen van de Weijer, medewerker Toezicht Efficiënte Kapitaalmarkten en Mark van Loon
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Visie AFM op handhaving EMIR

  Jeroen van de Weijer, medewerker Toezicht Efficiënte Kapitaalmarkten en Mark van Loon - toezichthouder Efficiënte Kapitaalmarkten

  ´Onze inschatting is dat met name de grote financiële partijen goed voorbereid zijn op de rapportageverplichting. Zij hebben op tijd een eigen aansluiting gerealiseerd met een Trade Repository, vaak al voordat deze officieel een vergunning had, en de tijd genomen om de data-uitwisseling goed te testen.´


  Lees verder ]
 • logo Propertize
  Paul Elion
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Openingen creëren, kansen zien en deals durven sluiten.

  Paul Elion - Director Legal & Compliance

  ´Onze missie is om de vastgoed- en financieringsportefeuille op een beheerste, transparante en verantwoorde manier af te bouwen. We willen een optimale opbrengst voor de overheid realiseren met zo min mogelijk uitvoeringsrisico´s.´


  Lees verder ]
 • logo DPA Legal
  Desiree Mohrmann
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Hoe beter de juridische infrastructuur, des te beter het economische klimaat

  Desiree Mohrmann - Consultant DPA Legal

  Het juridische verhaalssysteem waarop de financier moet vertrouwen, is in belangrijke mate dat van het faillissement. Hoe beter deze juridische infrastructuur, hoe beter het kredietverleningsklimaat, en hoe beter het economische klimaat. Als gevolg hiervan is er op het terrein van het insolventierecht een internationale concurrentiestrijd ontstaan.


  Lees verder ]
 • logo Achmea
  Rick Mulders
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Meebouwen aan de meest vertrouwde verzekeraar

  Rick Mulders - Manager Risk & Compliance

  Achmea is de meest vertrouwde verzekeraar en heeft een maatschappelijk betrokken positie als het gaat om de klant. Om dit telkens weer opnieuw waar te maken, worden hoge eisen gesteld aan de medewerkers van Achmea. Als Decentrale Compliance Officer (DCO) draag je bij aan de realisatie hiervan en fungeer je als het Compliance geweten van de divisie.


  Lees verder ]
 • logo Achmea
  Wim Pauw
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Risk en Compliance - Van macht naar kracht.

  Wim Pauw - Manager Risk & Compliance

  Riskmanagers en Compliance officers. Niet zelden gezien als buitenbeentjes die met vervelende regeltjes menig businessmanager tot wanhoop drijven. Dat moest anders kunnen, vond men bij Achmea. Het roer ging om. Cultuur en gedrag kwamen in plaats van het sec invoeren van regels, het opgeheven vingertje maakte plaats voor proactieve begeleiding en degelijk advies. Van macht naar kracht of hoe een organisatie succesvol kan zijn in Riskmanagement en Compliance.

  Lees verder ]
 • logo De Nederlandsche Bank
  Iris Palm-Steyerberg
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Werken bij DNB stelt je voor bijzondere uitdagingen.

  Iris Palm-Steyerberg - Afdelingshoofd Toezicht & Wetgeving

  Samen werken we aan het realiseren van de doelstellingen van De Nederlandsche Bank: waken over de financiële stabiliteit en soliditeit van de financiele sector. Alleen dat al maakt het werken als jurist bij DNB heel bijzonder. We stellen ons op als “legal partner” voor de toezichtafdelingen van DNB. Je werkt vaak met verschillende disciplines samen. Dat verbreedt je enorm en stelt je voor bijzondere uitdagingen. Want hoe zorg je ervoor dat de inzichten van een actuaris, econoom of accountant optimaal worden verwerkt in jouw juridische advies?

  Lees verder ]
 • logo AEGON
  Patty van den Doel
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Het is beter als partijen onderling tot een vergelijk kunnen komen.

  Patty van den Doel - Manager Juridische Zaken AEGON Schade

  Naast de rol van advocaat zijn we ook de bedrijfsjurist voor de organisatie. Helpen we bijvoorbeeld bij de totstandkoming van contracten, de ontwikkeling van producten, de vertaling van nieuwe wet- en regelgeving naar de organisatie en het verbeteren van het acceptatie en schadeproces. Die diversiteit vind ik persoonlijk fantastisch. Op het ene moment ben je juridisch heel specialistisch bezig op het andere moment buig je je bijvoorbeeld over de brochure van Kruidvat Verzekeringen waar wij de risicodrager van zijn.


  Lees verder ]
 • logo APG
  Ed Creusen
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Werken binnen een brede praktijk

  Ed Creusen - Directeur Corporate Legal, Tax & Compliance

  'Standaardoplossingen kennen we hier amper. Dat vergt veel van de creatieve vermogens van onze (nieuwe) collega’s en tegelijkertijd wordt er van je verwacht dat je staat voor je werk. Overtuigingskracht, enthousiasme en een rechte rug zijn soms nodig om de organisatie mee te krijgen.´

  Lees verder ]
 • logo DAS
  Erik de Vries
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Letselschadespecialist

  Erik de Vries - Teamleider DAS Rechtsbijstand

  Ik hou er van om heel praktisch en pragmatisch bezig te zijn. Daarom boeit het vak van letselschadejurist mij nog iedere dag. Je bent voortdurend op zoek naar de beste oplossing voor je klant en schippert daarbij tussen de belangen van diverse partijen. Je juridische en schadetechnische kennis vormen daarbij de basis, maar het zijn je sociale en onderhandelingsvaardigheden waarmee je het verschil maakt.

  Lees verder ]
 • logo Achmea
  Derk Jansen
  Linkedin Twitter Facebook RSS

  Wij zijn de huisarten onder de juristen

  Derk Jansen - Juridisch Adviseur

  Ik krijg hier te maken met een grote diversiteit aan gesprekken. Van hoogleraar tot schoonmaker en van wanhopige tot boze mensen. Ongeacht wie ik aan de lijn heb, geeft het een geweldig gevoel als tijdens het gesprek de verschillende emoties omslaan in realiteitszin. Dat vergt naast inhoudelijke kennis ook de nodige gespreksvaardigheden en het vermogen klanten snel tot de kern van de zaak te laten komen. Alleen dan kan ik samen met de klant constructief naar een oplossing voor het probleem zoeken. Dat hoeft niet altijd langs de juridische weg. Vaak werken praktische tips net zo goed: hoe ga ik een gesprek aan met mijn werkgever, wat kan ik beter wel en niet zeggen. Het is dus ook echt mensenwerk.

  Lees verder ]
Contactgegevens

CareerGuide

Argonweg 14
1362 AA Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Legalinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp