vergrootglas
Vacatures voor juristen in finance
Anne van Toor

De internationale dimensie maakt mijn werk extra boeiend

Interview met Anne van Toor - jurist, De Nederlandsche Bank

"Wat ik zo interessant vind aan mijn werk is dat DNB écht deel uitmaakt van Europa. DNB is onderdeel van verschillende Europese stelsel, zoals het Europees Stelsel van Centrale Banken en het Single Resolution Mechanism. Dit levert allerlei interessante juridische vragen op. Het is iedere keer een leuke uitdaging om daarover te adviseren.”

Anne van Toor is jurist bij de divisie Juridische Zaken. “Daar zijn juristen met verschillende specialisaties en achtergronden werkzaam. Ik adviseer beleidsmedewerkers en de directieleden van DNB onder andere over (Europese) institutionele kwesties.”

Specialiseren
“Ik heb een bachelor Europese studies, een bachelor rechtsgeleerdheid en een master European Union law gedaan. Daarna heb ik een juridisch traineeship van de Rijksoverheid gevolgd en bij het ministerie van Economische Zaken gewerkt. Een leuke en leerzame tijd, waarin ik brede juridische ervaring heb opgedaan op diverse Europese beleidsterreinen. Bij DNB kan ik mij juridisch verder specialiseren op financieel-economische beleidsterreinen, waar bovendien de institutionele verhoudingen vaak nog niet uitgekristalliseerd zijn.”

Brexit
“Het leuke aan mijn werk vind ik dat het afwisselend en actueel is. Afwisselend, omdat ik telkens met collega’s van verschillende DNB-divisies samenwerk. Zij hebben vaak een financieel-economische achtergrond en de uitdaging is om elkaars krachten en expertises te bundelen. Actueel, omdat ik mij vaak bezighoud met onderwerpen die op dat moment in de krant staan. Zo heb ik ten tijde van het Brexit-referendum geadviseerd over hoe de uittreding van een lidstaat uit de EU juridisch in zijn werk gaat. Extra motiverend daarbij is dat je al snel bij directieleden aan tafel mag schuiven om zelf je bevindingen toe te lichten.”

Europese Centrale Bank
“De internationale dimensie maakt mijn werk extra boeiend. Ik werkte nog maar net bij DNB, toen ik mocht aanschuiven bij een meeting bij de Europese Centrale Bank in Frankfurt over contacten tussen toezichthouders en parlementen. Ook heb ik deelgenomen aan een vergadering in Brussel van het juridisch netwerk van de Single Resolution Board over allerlei juridische vragen die kunnen opspelen wanneer een falende bank moet worden afgewikkeld. Ik vind het interessant om van buitenlandse collega’s te horen hoe zij tegen bepaalde, vaak gemeenschappelijke, vraagstukken aankijken. Dat biedt telkens weer nieuwe perspectieven op hoe iets binnen Nederland of DNB is geregeld.”

Lees meer over de mogelijkheden binnen DNB.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 8-5-2018
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Legalinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp