Vacatures voor juristen in finance
Christoph Vergouwen

De ontwikkeling van een verzekeringsbedrijf versus Europese privacyregelgeving.

Interview met Christoph Vergouwen - Manager Achmea Compliance

Christoph Vergouwen, Manager Achmea Compliance geeft o.a. leiding aan het Competence Center Compliance van Achmea holding. ´Het is de taak van dit team om de ontwikkelingen in de markt te volgen en te vertalen naar aandachtspunten en beleid voor de Compliance Officers in de business. Hierbij wordt gekeken naar zowel maatschappelijke ontwikkelingen op de middellange termijn van ca. 2 tot 5 jaren, als naar concrete concept wet- en regelgeving met een implementatiehorizon van minder dan 1 jaar.

Big data
´Juist rondom privacy staat er veel te gebeuren. De nieuwe Europese privacyregelgeving zal van grote invloed zijn op ons bedrijf. Hoe dat precies uitpakt heeft uiteraard onze aandacht. Maar ook vanuit het bedrijf zelf ontstaan onder invloed van technologische ontwikkelingen initiatieven die raakvlakken hebben met privacy. Zo wordt continu hard gewerkt aan nieuwe producten en diensten waarbij het ontsluiten en analyseren van informatie kan leiden tot voordelen voor de klant. Denk daarbij aan schadepreventie. Bij ons wordt de vraag neergelegd hoe je dit compliant kunt inregelen.

Omdat wij business unit overstijgend werken pakken wij dergelijke onderwerpen op en leveren de decentrale Compliance Officers richtlijnen aan. Dit doen we ook met betrekking tot Europese ontwikkelingen op andere terreinen zoals Effectenwetgeving, Sanctiewetgeving en Toezicht.

Visieontwikkeling
´
Het vertalen van wetgeving naar de business is een van de taken van het Competence Center Compliance. Van het team dat uit 5 professionals bestaat, wordt ook verwacht dat zij invloed uitoefenen op de totstandkoming van wet- en regelgeving. Zij formuleren in samenspraak met de business de visie van Achmea en brengen die in samenwerking met de afdeling Public Affairs onder de aandacht van Verbond van Verzekeraars, Nederlandse Vereniging van Banken, politiek, ministeries en toezichthouders.

Uitbreiding van het team
Gezien alle ontwikkelingen die op ons afkomen zoek ik versterking van het team. Een vakprofessional met voorliefde voor Privacy Wetgeving die zijn/haar theoretische kennis weet om te zetten in operationele actie. Weet jij makkelijk te schakelen tussen abstractie en praktijk dan kom ik graag met je in contact. Op korte termijn zoeken we mogelijk ook nog een (part-time) collega meer gericht op vermogensbeheer, en CDD.

Lees meer over de rol van Jurist Competence Center Compliance

Wil je dit interview verder delen?

Geplaatst op 09 november 2015
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Legalinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956