Vacatures voor juristen in finance
Sander van de Laar

Overgang van het traineeship naar een vaste baan

Interview met Sander van de Laar - Jurist - DNB

Uitdagend
“Een paar jaar geleden koos ik voor het traineeship van DNB, omdat mijn studies Rechten en Economie hier mooi samenkomen: we maken regelgeving en passen dat toe op de economie. Daarnaast leek het me interessant om op drie verschillende plekken binnen DNB te werken. En dat is gebleken! In twee jaar tijd heb ik ontzettend veel geleerd over de verschillende taken van DNB. Het was interessant en uitdagend.”

Nieuwe baan
“Op elke nieuwe plek voelde het alsof ik met een nieuwe baan begon, maar met dezelfde koffiebar. Mijn leercurve was daardoor supersteil. Steeds mocht ik mezelf binnen een aantal maanden verschillende nieuwe onderwerpen eigen maken. Ook heb ik geleerd hoe ik mezelf in verschillende teams het beste kan gedragen en hoe ik het meest effectief kan zijn.”

Vliegende start
“Het traineeship heeft mij écht een vliegende start van mijn carrière geboden. Ook mijn mede-trainees hebben het traineeship succesvol afgerond. We werken inmiddels allemaal op verschillende plekken binnen DNB. Ik ben bij de divisie Juridische Zaken aan de slag gegaan. Dat was de laatste en meest diverse plek van mijn traineeship.”

Nationaal-internationaal
“Ik ben werkzaam als jurist bij de afdeling Internationaal, Institutioneel, Betalingsverkeer & Bedrijfsjuridisch. Vanuit mijn rol beantwoord ik interne vragen van centralebankdivisies, zoals Betalingsverkeer, Financiële Markten en Financiële Stabiliteit. Daarnaast werk ik aan Europees rechtelijke, institutionele vraagstukken. Dit is het internationale onderdeel van mijn werk en gaat bijvoorbeeld over de juridische vragen die bij de Governing Council van de ECB opkomen. Deze combinatie – Nederlands en Europees recht, nationaal en internationaal – maakt mijn baan erg leuk.”

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 19-5-2019
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Legalinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956