Vacatures voor juristen in finance
Roma Witczak en Jos Cuppens

Specialisten op inhoud, partners in business

Interview met Roma Witczak en Jos Cuppens

Zowel buiten als binnen de bank verandert er veel. De behoeftes van klanten veranderen, de concurrentie neemt toe, wet- en regelgeving worden aangescherpt en technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Dat heeft impact op de structuur, governance, producten, diensten en partnerships van ABN AMRO.

Innovation & Technology
Roma werkt als Senior Legal Counsel voor Group Affairs als legal Innovation & Technology specialist. ‘Je ziet in mijn aandachtsgebied een verschuiving. De afgelopen jaren lag de nadruk op de begeleiding van grote IT uitbestedingstrajecten waarbij de focus ligt op het uitonderhandelen en opstellen van commerciële contracten. Deze trajecten doet ons team nog steeds, maar je merkt dat de aandacht voor innovatieve trajecten en andere vormen van samenwerking enorm is toegenomen. Zo is ons team  nauw betrokken geweest bij de samenwerking met de Zweedse FinTech Tink met wie de bank Grip heeft ontwikkeld, een app die onze klanten meer inzicht  geeft in hun uitgaven. Ook bij de welbekende Tikkie app zijn we nauw betrokken geweest. Deze projecten hebben veel juridische invalshoeken, denk aan het opzetten van een corporate structuur, het nadenken over de privacy vereisten, het uitonderhandelen van de inkoopcontracten met de leveranciers van een oplossing, compliance, security, etc. In deze innovatie trajecten, werken we intensief samen met de business, andere risicopartijen en collega’s van Legal. Zo’n projectorganisatie geeft een dynamiek die mij erg aanspreekt, het heeft een kop en een staart en daar tussen werk je keihard met z’n allen om er een succes van te maken.’

Lending
Jos Cuppens is Senior Legal Counsel in het Lending team. ‘Ik vind het vooral leuk dat je betrokken bent bij zowel de voor- als achterkant van onze dienstverlening. Vanuit ons team adviseren wij de business op het gebied van kredietverstrekking aan consumenten en het MKB. We ontwikkelen samen met hen nieuwe producten en diensten zoals Tweadle, een (online) goederenkrediet voor consumenten . Daarnaast begeleiden wij vanuit ons team, in nauwe samenwerking met advocaten, gerechtelijke procedures tegen de bank ’.

‘Vanuit ons specialisme zitten we dicht tegen de business aan. Daar ligt voor mij als juridisch professional ook de uitdaging. Hoe vertaal je wet- en regelgeving naar praktische adviezen en hoe breng je die dusdanig dat men er ook graag mee aan de slag gaat. Dat vraagt, nog veel meer dan in de advocatuur, om communicatieve vaardigheden en organisatiesensitiviteit. Terwijl je onderdeel bent van het (project)team moet je wel je onafhankelijkheid behouden en stevig genoeg zijn om invulling te geven aan je juridische verantwoordelijkheid: specialist op inhoud, partner in business.

Lees meer over de mogelijkheden binnen ABN AMRO

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 12-7-2018
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Legalinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956