vergrootglas
Vacatures voor juristen in finance
Martine Hemmes

Toezicht houden is een “team effort” van accountants, econometristen, economen en juristen

Interview met Martine Hemmes

Als Toezichthouder grootbanken zit Martine Hemmes dicht bij het vuur. ‘Als jurist en toezichthouder op een van de grootbanken binnen de divisie Toezicht banken heb ik te maken met een breed scala aan onderwerpen. Al die onderwerpen zijn gericht op de bescherming van crediteuren en de stabiliteit van en het vertrouwen in de financiële sector.

Ik beoordeel onder andere of de bank handelt in lijn met de wet, waarbij ik gesprekken voer en op de wet gebaseerde aanvragen van de bank beoordeel en afhandel. Daarnaast zijn er natuurlijk de huidige ontwikkelingen op de financiële markten die extra aandacht vragen.

Al deze dingen vergen niet alleen juridische kennis, maar ook kennis op het gebied van governance, compliance en integriteit. Ook enige financiële kennis is voor juristen die in het toezicht werken een voordeel. Ik werk natuurlijk niet alleen; toezicht houden is een “team effort” van accountants, econometristen, economen en juristen. Voor mij maakt dat het werk des te leuker. Van samenwerken met andere experts leer je ontzettend veel, zowel inhoudelijk alsook van de manier waarop je naar problemen kunt kijken.

‘Toezicht vindt plaats op een risicogebaseerde wijze; het juridische risico van de onder toezicht staande instellingen is daar één van. Om het denken daarover verder te ontwikkelen – welke juridische risico’s lopen instellingen en wat zouden we mogen verwachten ter beheersing van die risico’s? – is het Kennisnetwerk Juridisch Risico in het leven geroepen, waarvan ik de trekker ben. Met een aantal juristen van binnen en buiten de divisie Toezicht banken proberen we het juridische risico meer gestalte te geven. Een interessante klus.’

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 16-1-2012
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Legalinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp