vergrootglas
Vacatures voor juristen in finance
Isabelle Vollenbrock

Van kandidaat-notaris naar interim legal counsel

Interview met Isabelle Vollenbrock - Interim Legal Counsel bij DPA Legal

Voordat ik als interim legal counsel in dienst kwam bij DPA Legal was ik in tegenstelling tot mijn collega’s geen advocaat maar kandidaat-notaris. Bijna zeven jaar werkte ik bij een groot kantoor aan de Zuidas op de sectie ondernemingsrecht. Inmiddels heb ik de overstap gemaakt en werk ik al ruim een maand aan mijn eerste opdracht: als bedrijfsjurist bij Mondelez International.

De afgelopen jaren heb ik geleerd niet alleen hard maar ook secuur en proactief te werken voor kleine, grote en veeleisende cliënten. Hoewel het notariaat me goed ligt, vond ik het tijd voor een nieuwe stap. Ik was benieuwd naar de andere kant van het werk: het bedrijf van de cliënt. Ongemerkt had ik mij gespecialiseerd op het gebied van ondernemingsrecht. Graag wilde ik mezelf verbreden. Daarbij kon na zeven jaar Zuidas een ‘change of scenery’ ook geen kwaad. 

Ik heb me goed georiënteerd op mogelijkheden en banen die enerzijds aansloten op mijn ervaring, en anderzijds kans boden op verbreding. De keuze bleek lastig. Ik vond het spannend om me toe te leggen op een volgende stap en wist niet precies wat echt goed bij me zou passen. DPA Legal bood de ideale kans: bij verschillende interessante bedrijven een kijkje in de keuken nemen op interim basis, met de zekerheid van een vast dienstverband.

De eerste opdracht
Mondelez is een beursgenoteerde Amerikaanse multinational die veel chocolademerken, koffie en koekjes op de markt brengt. Een bedrijf met veel vennootschappen dat ooit zomaar een van mijn cliënten had kunnen zijn. Hier maak ik deel uit van het legal team en help ik met verschillende projecten, zowel nationaal als internationaal. Ik werd hartelijk ontvangen en snel wegwijs gemaakt. Al snel draaide ik volwaardig mee in het team waar ik de kans krijg veel dingen te zien en doen, en waar mijn mening op prijs gesteld lijkt te worden.

Goede match qua ervaring
Er is veel contact met de buitenlandse bedrijfsjuristen, fiscalisten en accountants van Mondelez. Het merendeel van het werk wordt ‘inhouse’ door het legal team zelf gedaan. Verder coördineer ik projecten en stel ik de daarvoor benodigde documentatie op. Waar nodig schakel ik hulp in van externe juristen. Samen met mijn collega’s bereid ik bestuursvergaderingen voor. Ook stel ik besluitvorming op en houd ik de corporate housekeeping bij. Mooi om te zien hoe dit in de praktijk bij een dergelijk bedrijf gaat. Bovendien is er een goede match met mijn ervaring, maar wordt hier vaak om een praktischer aanpak gevraagd. De chocola en koekjes van Mondelez staan in overvloed in elke koffiehoek, voor mij onweerstaanbaar!

Legaal jobhoppen
Via DPA Legal kan ik na deze opdracht met meer bedrijven kennismaken. Dit kan opnieuw een onderneming in de FMCG-branche zijn, of in een heel andere sector: een bank, verzekeraar of advocaten- of trustkantoor. Van alles is mogelijk. De consultants van DPA Legal zijn betrokken en begeleiden je bij het vinden van de juiste opdracht. Zo heb ik nu de kans om ‘legaal te jobhoppen’, zoals ze het bij DPA zo treffend omschrijven. Ik kan me breed oriënteren en veel ervaring opdoen, precies waar ik naar op zoek was.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 8-12-2015
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Legalinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp