vergrootglas
Vacatures voor juristen in finance
Fahrida Nasrullah-Oemar

Zoveel verschillende achtergronden, een groot pluspunt.

Interview met Fahrida Nasrullah-Oemar - Senior jurist bij DNB

“De juristen bij DNB hebben verschillende achtergronden. Zij komen uit de advocatuur, het bedrijfsleven of (semi)publieke organisaties. Dit ervaar ik als een enorm pluspunt. Er is altijd wel iemand met wie je kan sparren over een specifiek vraagstuk.”

Fahrida Nasrullah-Oemar is senior jurist bij DNB. “Ik werk in het team Boete & Dwangsommen, onderdeel van de afdeling Compliane & Integriteit binnen de divisie Juridische Zaken. Ik ben betrokken bij het gehele juridische traject rond het voorbereiden van boetes en lasten onder dwangsom en publicatie- en invorderingsbesluiten. Als een toezichtafdeling van DNB bijvoorbeeld een overtreding bij een financiële instelling constateert en een formele handhavingsmaatregel wil opleggen, dan komt het dossier bij mij terecht voor een onafhankelijke toetsing. Als ik vind dat we de maatregel moeten opleggen, dan bereid ik het boetebesluit of de last onder dwangsom ter besluitvorming voor.”

Handhaving
“Het ontwikkelen en implementeren van beleid behoort ook tot mijn taken. Zo ben ik op dit moment bezig met het onderwerp boetetoemeting. Ik neem ook deel aan overleggen met andere toezichthouders en het Openbaar Ministerie. In mijn werk heb ik dus invloed op de vorming en uitvoering van het handhavingsbeleid van DNB en dat maakt mijn functie uitdagend, afwisselend en verantwoordelijk.”

Detachering
“Ik heb Nederlands recht gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en een masteropleiding fiscaal recht aan de Universiteit Leiden gedaan. Ik heb ruim 25 jaar werkervaring opgedaan bij verschillende werkgevers. Vanuit mijn vorige werkgever, de Raad van State, was ik voor een periode van zes maanden gedetacheerd bij DNB. Ik vind het mooi dat een organisatie als DNB voor zo’n expertisedeling openstaat. Tijdens mijn detachering viel mij meteen op dat DNB investeert in haar nieuwe medewerkers. Zo krijg je als nieuweling een zeer uitgebreid en afwisselend introductieprogramma aangeboden. Omdat de detachering van beide kanten goed beviel, is deze na zes maanden geruisloos overgegaan in een vaste baan.”

Goede samenwerking
“Een goede samenwerking met anderen is onontbeerlijk in mijn functie. Ik werk in een relatief klein team van acht juristen, dus we zijn behoorlijk op elkaar aangewezen. Ook werk ik regelmatig samen met andere collega’s binnen DNB. Ik ervaar de werksfeer als open, collegiaal en professioneel. DNB besteedt veel aandacht aan opleiding en kennisdeling. Zo heb ik onlangs een basisopleiding over toezicht en een cursus over Solvency II – het toezichtraamwerk voor verzekeraars – gevolgd. Dit zijn interne trainingen die DNB zelf verzorgt. Binnen het team hebben wij vaktechnische overleggen, waarin wij actuele jurisprudentie met elkaar bespreken. Ik vind opleiding en kennisdelingbelangrijk in een organisatie, daardoor blijf ik scherp en blijf ik mijzelf ontwikkelen.”

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 23-5-2018
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Legalinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956