vergrootglas
Vacatures voor juristen in finance

Overzicht van nieuwsberichten en rapporten voor Juristen in finance

 • Annemieke de Gooijer

  Op zoek naar werkbare oplossingen binnen de wettelijke kaders

  In gesprek met Annemieke de Gooijer 23-05-2018

  "Ik ben namens DNB gedetacheerd bij het Financieel Expertise Centrum (FEC). Het FEC is een samenwerkingsverband tussen autoriteiten met een toezicht-, controle-, vervolgings- of opsporingtaak in de financiële sector en is opgericht om de integriteit van deze sector te versterken. Buitengewoon interessant en afwisselend werk omdat je samen op zoek gaat naar werkbare oplossingen binnen de wettelijke kaders zodanig dat we ons doel kunnen bereiken: versterken van de integriteit van de financiële sector."

 • Karina Trinidad

  Elke toetsing is anders.

  In gesprek met Karina Trinidad 23-05-2018

  "Collega’s van andere afdelingen vragen weleens of het niet eenzijdig is, alleen maar toetsingsgesprekken voeren. Integendeel! Elke toetsing is anders.”

 • Lievijne Neuteboom

  Een omgeving waar politiek en economie samenkomen

  In gesprek met Lievijne Neuteboom 23-05-2018

  “Tijdens mijn studie heb ik mij verdiept in politiek-economische vraagstukken in ontwikkelingslanden. Toen ik op zoek ging naar een baan, was het voor mij dan ook duidelijk dat ik wilde werken in een omgeving waar politiek en economie samenkomen.”

 • Fahrida Nasrullah-Oemar

  Zoveel verschillende achtergronden, een groot pluspunt.

  In gesprek met Fahrida Nasrullah-Oemar 23-05-2018

  “De juristen bij DNB hebben verschillende achtergronden. Zij komen uit de advocatuur, het bedrijfsleven of (semi)publieke organisaties. Dit ervaar ik als een enorm pluspunt. Er is altijd wel iemand met wie je kan sparren over een specifiek vraagstuk.”

 • Harmen Kok

  Het stadium vóór het conflict, dat boeit mij.

  In gesprek met Harmen Kok 22-05-2018

  In het toezicht hoeft het vaak helemaal niet te komen tot een procedure bij de rechter, en ik denk graag mee over de juridische alternatieven die daaraan kunnen bijdragen.”

 • Voorkom klokkenluiden, word dwarsligger

  Voorkom klokkenluiden, word dwarsligger

  Bron: Transparency.nl 16-05-2018
  Wanneer het klokkenluiden begint, is het kwaad echter al geschied. Zowel de organisatie als de klokkenluider lijdt. Hoogtijd om het klokkenluiden zoveel als mogelijk te voorkómen. Dat kan door het geven en nemen van tegenspraak te agenderen, de noodzaak van dwarsliggers te onderkennen en ze de ruimte te geven.
 • Amber

  Geluk bij een ongeluk

  In gesprek met Amber 16-05-2018

  ''Ieder slachtoffer is een individu waardoor de beste oplossing ook per slachtoffer beoordeeld dient te worden. Een alleenstaande moeder met vier kinderen die naar aanleiding van een ongeval een beenbreuk heeft opgelopen, loopt tegen andere problematiek aan dan een directeur van een groot bedrijf met hetzelfde letsel."

 • Niels Duinmaijer

  Het gaat niet alleen om de centen

  In gesprek met Niels Duinmaijer 08-05-2018

  ‘Je kunt ons vergelijken met een cold case team van de recherche. Met een frisse blik kijken we naar de dossiers en zoeken naar nieuwe invalshoeken om de zaak op te lossen. Reconstructie van wat er is gebeurd en hoe het schadeproces daarna is verlopen, geven vaak al een beeld waar de oplossing zou kunnen liggen.'

 • Anne van Toor

  De internationale dimensie maakt mijn werk extra boeiend

  In gesprek met Anne van Toor 08-05-2018

  "Wat ik zo interessant vind aan mijn werk is dat DNB écht deel uitmaakt van Europa. DNB is onderdeel van verschillende Europese stelsels, zoals het Europees Stelsel van Centrale Banken en het Single Resolution Mechanism. Dit levert allerlei interessante juridische vragen op. Het is iedere keer een leuke uitdaging om daarover te adviseren.”

 • Cover Decoding millennials in the gig economy

  Decoding millennials in the gig economy

  Rapport van Deloitte - 01-05-2018
  Millennials’ participation in the gig economy continues to rise and organizations are eagerly tapping into this pool of workers to hire more people off their balance sheets. But how are the millennial gig workers faring? In which fields are they likely to find jobs? Are they earning enough to support themselves? A decade of data and research offer some answers.
Contactgegevens

CareerGuide

Argonweg 14
1362 AA Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Legalinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter   Linkedin    Twitter