Vacatures voor juristen in finance

Overzicht van nieuwsberichten en rapporten voor Juristen in finance

 • 3 werkstijlen om rekening mee te houden bij hybride werken

  3 werkstijlen om rekening mee te houden bij hybride werken

  Bron: Frankwatching - 26-09-2022
  Sommige collega’s bloeien op door de gedeeltelijke terugkeer naar het kantoor. Anderen hebben in deze nieuwe situatie mogelijk meer ondersteuning nodig om hun stem te vinden, betekenisvolle relaties met collega’s te onderhouden en een optimale bijdrage aan hun team te leveren. Hoe ondersteun je verschillende werkstijlen?
 • Het recht is niet klaar voor digitale discriminatie

  Het recht is niet klaar voor digitale discriminatie

  Bron: ictmagazine.nl - 23-09-2022
  Het recht is niet klaar voor digitale discriminatie. Computers en andere slimme systemen nemen steeds vaker geautomatiseerde beslissingen over mensen en daarbij ontstaat het risico op nieuwe vormen van discriminatie van bevolkingsgroepen. Daartegen biedt het Nederlandse recht onvoldoende bescherming. Dat betoogt Frederik Zuiderveen Borgesius, hoogleraar ICT.
 • 4 Methods for Keeping up With Changing Regulations

  4 Methods for Keeping up With Changing Regulations

  Bron: corporatecomplianceinsights.com - 21-09-2022
  “The blistering pace of regulatory change right now is threatening to overwhelm some legal and compliance teams,” said Nick Sworek of Gartner’s legal, risk and compliance practice. A new Gartner report identifies four primary options available to cope with changes and reveals why some combination of all four might be necessary.
 • Onverwacht veel impact

  Onverwacht veel impact

  Video van Achmea - 20-09-2022
  Bij Achmea ben je niet zomaar ‘Data-engineer’, ‘Financieel expert’ of ‘Digital Marketeer’. Je bent in eerste plaats een ‘Hartloper’. Iemand die zijn hart volgt, voorop loopt in zijn vakgebied en zijn talent inzet voor een gezonde, veilige én duurzame toekomst.
 • Hoogleraar: ‘Herbezinning openbare registers noodzakelijk’

  Hoogleraar: ‘Herbezinning openbare registers noodzakelijk’

  Bron: Data & Privacy Web - 15-09-2022
  Hoe zorg je ervoor dat openbare registers de privacy van burgers adequaat beschermen? En zijn openbare registers eigenlijk nog wel van deze tijd? Deze en andere vragen staan volgende week centraal in de oratie ‘Openbare persoonsgegevens’ van prof. mr. dr. Anna Berlee.
 • Behandeling ‘Wet toekomst pensioenen’ gaat verder

  Behandeling ‘Wet toekomst pensioenen’ gaat verder

  Bron: PwC - 15-09-2022
  De Tweede Kamer is op 12 september 2022 verder gegaan met de (mondelinge) behandeling van de Wet toekomst pensioenen. In dit artikel zetten wij voor u op een rij wat de belangrijkste wijzigingen (kunnen) zijn als gevolg van deze wet.
 • MIFIR Review

  MIFIR Review

  Bron: AFM - 14-09-2022
  Tijdens het Eurofi Financial Forum is gesproken over de onrust op de financiële markten in de context van een energiecrisis, extreme inflatie en doorlopende geopolitieke spanningen. AFM-bestuurder Hanzo van Beusekom sprak over de MiFIR-review.
 • Macy van Boxtel

  Van advocatenkantoor naar Stichting Achmea Rechtsbijstand

  In gesprek met Macy van Boxtel, Juridisch Adviseur bij de afdeling Inkoop en Uitbesteding van Stichting Achmea Rechtsbijstand. - 14-09-2022

  Als Juridisch Adviseur ben ik verantwoordelijk voor het uitbesteden van zaken aan advocatenkantoren waarmee we samenwerken. Dit klinkt misschien simpel of eentonig maar dat is het zeker niet! Er komen zoveel aspecten bij kijken. Zo heb je veel contact met advocaten, die vragen vaak ook door. Dan moet je juridisch inhoudelijk wel wat weten. Dit geeft leuke uitdagingen en je leert de kantoren goed kennen.

 • Sidney Lubbinge

  Recht doen aan de situatie

  In gesprek met Sidney Lubbinge, Jurist Letselschade Sedgwick - 13-09-2022

  Als Letselschadebehandelaar binnen Sedgwick neem je een unieke positie in. Doordat wij het werk verrichten voor verschillende verzekeraars en eigenrisicodragers als supermarkten, hotelketens of vervoersmaatschappijen, krijg je met heel veel verschillende situaties te maken.

 • Solidaire premieregeling in nieuw pensioenstelsel kan beter
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Legalinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.