vergrootglas
Vacatures voor juristen in finance

Overzicht van nieuwsberichten en rapporten voor Juristen in finance

 • Peter Minderhoud

  Een verzekeraar in verandering neemt risico’s, maar waar ligt de grens?

  In gesprek met Peter Minderhoud 12-02-2019

  Waar de consultancy haar verdienmodel in het oog moet houden, ligt de focus bij DNB op de tijdigheid en kwaliteit van zowel de beoordeling als de beïnvloeding. Dat brengt in mijn ogen een andere uitdaging met zich mee. Hoe bescherm je de belangen van polishouders en het financiële systeem met de beperkte middelen die ons ter beschikking staan?

 • ‘Juristen moeten weer durven nadenken’

  ‘Juristen moeten weer durven nadenken’

  Bron: Interview met Roxanne van Ieperen, schrijfster en jurist 11-02-2019
  In een interview in het nieuwe nummer van Mr., dat 15 februari verschijnt, vertelt ze dat ze vindt dat juristen meer moeten nadenken, écht nadenken. “Ga eens niet een weekend naar New York, maar lees drie dagen lang een stapel boeken waardoor je anders naar een arrest gaat kijken. Of naar de wereld.”
 • Hoge Raad: directe actie is bij failliete verzekerde ook mogelijk ten aanzien van schades van vóór faillissement, ook als deze nog niet gemeld waren
 • AFM-speerpunt 2019 Wwft

  AFM-speerpunt 2019 Wwft

  Bron: Blog Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht 11-02-2019
  In januari maakte de AFM maakt door middel van de Agenda 2019 bekend dat naleving van de Wwft één van haar speerpunten is. De facto betekent dit financiële ondernemingen ten behoeve van de overheid criminaliteit moeten opsporen en melden als ‘ongebruikelijke transactie’ bij FIU-Nederland. De AFM zwijgt over de vraag hoe de financiële ondernemingen aan informatie moeten komen om deze opsporingstaak goed te vervullen.
 • Advocaten verbaasd en kritisch over nieuwe pilot rechtsbijstand met Achmea-initiatief
 • Cover Arbeid in Transitie

  Arbeid in Transitie

  Rapport van DenkWerk - 06-02-2019
  De arbeidsmarkt verandert door de ontwikkeling van technologie: Banen veranderen, verdwijnen en nieuwe banen ontstaan. Deze nieuwe banen vragen om andere vaardigheden: Zowel digitale-, als complexe menselijke vaardigheden worden belangrijker.
 • Kabinet presenteert plannen vernieuwing pensioenstelsel

  Kabinet presenteert plannen vernieuwing pensioenstelsel

  Bron: PwC 05-02-2019
  Het kabinet heeft de stappen aangekondigd die het de komende periode wil nemen om ons pensioenstelsel te vernieuwen. Ondanks dat een pensioenakkoord met sociale partners (vooralsnog) is uitgebleven, vindt het kabinet het noodzakelijk dat voortgang wordt gemaakt met het robuuster en persoonlijker maken van het pensioenstelsel.
 • Fiscaal overgangsrecht bij een no deal Brexit

  Fiscaal overgangsrecht bij een no deal Brexit

  Bron: PwC 05-02-2019
  Vanwege de blijvende onduidelijkheid wil de staatssecretaris komen tot (kortdurend) fiscaal overgangsrecht in geval van een no deal Brexit. Dit geldt overigens niet voor de douanewetgeving.
 • Jaarcongres: Roadmap to Legal and Tax Innovation 2019 (Trending!)

  Jaarcongres: Roadmap to Legal and Tax Innovation 2019 (Trending!)

  Bron: Sdu 05-02-2019
  Blockchain, artificial intelligence, multidisciplinaire teams: de juridische en fiscale wereld wemelt van de innovatieve ideeën. Toch zie je nog weinig structurele innovatieve verandering in de juridische en fiscale praktijk. Hoe weet je nu welke innovatie het beste bij jouw onderneming past en welke tools zijn er nodig om ook daadwerkelijk aan de slag te kunnen? En hoe blijf je ‘open for business’, terwijl jouw bedrijf een innovatieve transformatie ondergaat?
 • XpertSessie: Aan tafel bij DNB | 7 maart 2019

  XpertSessie: Aan tafel bij DNB | 7 maart 2019

  Bron: XpertDesk 04-02-2019
  Uniek kijkje achter de schermen bij De Nederlandsche Bank. Heb je je altijd al afgevraagd hoe het werk van de toezichthouder eruit ziet vanuit haar gezichtspunt? Ga je graag eens in discussie over de optimale balans tussen regels en risico’s? Of ben je benieuwd naar hoe de inzet van technologie helpt bij het bestrijden van witwaspraktijken? Dan is dit je kans.
Contactgegevens

CareerGuide

Argonweg 14
1362 AA Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Legalinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp