Vacatures voor juristen in finance

Aan tafel bij DNB: Kan je een model vertrouwen dat je niet begrijpt?

Bron: XpertSessie, Amsterdam, 14 november - 02 oktober 2019

Vrijwel iedere professional binnen de financiële dienstverlening heeft dagelijks te maken met het werk van DNB. Veelal als een abstracte entiteit die hen spelregels oplegt, in sommige gevallen als gesprekspartner bij de controle daarvan. DNB biedt nu een kijkje achter de schermen voor een selecte groep professionals tijdens een interactieve middag over actuele thema’s.

Ben je nieuwsgierig naar het werk van de toezichthouder vanuit haar gezichtspunt? Heb je je altijd al afgevraagd hoe het er op de werkvloer van DNB aan toe gaat? Ga je graag eens in discussie over de optimale balans tussen regels en risico’s? Of ben je benieuwd naar hoe de inzet van technologie helpt bij het bestrijden van witwaspraktijken? Dan is dit je kans.

Opzet programma
Aan de hand van vijf actuele maatschappelijke dilemma’s maak je kennis met de diverse divisies van DNB. In een kleinschalige setting presenteren vijf inleiders, allen werkzaam bij DNB, elk apart een actualiteit/dilemma. Daarna is er ruimte voor overleg en discussie. Er zijn drie ronden van elk een half uur. Je kiest zelf welke thema’s je het meest interessant vindt. Na afloop is er mogelijkheid voor napraten tijdens een gezellige borrel.

Datum: donderdag 14 november 2019
16:00 – 16:30 | Ontvangst
16:30 – 18:15 | Welkomstwoord, presentatieronden en discussie
18:15 – 19:00 | Plenaire afronding & social drinks

Locatie: DNB, Westeinde 1, 1017 ZN Amsterdam

Thematiek & achtergrond
Maatschappelijke dilemma’s die op het programma staan zijn bijvoorbeeld deze:

Artificial Intelligence: kan je een model vertrouwen dat je niet begrijpt?
In de financiële sector worden veel modellen gebruikt. Maar deze zijn lang niet altijd even succesvol. Door artificial intelligence kunnen modellen in potentie beter werken, maar zijn ze slechter te begrijpen. Vinden we dat acceptabel? Hoe ga je om met deze trade-off tussen begrip en resultaat? En stel dat je nieuwe complexe modellen accepteert op basis van AI, hoe kan je dan zonder het model volledig te doorgronden toch comfort of vertrouwen hebben in het correct functioneren van het model? Joost van der Burgt, Beleidsmedewerker bij Divisie Toezicht Beleid, neemt je mee in zijn dagelijkse praktijk en gaat graag de discussie aan over het discussion paper dat hij schreef over een verantwoord gebruik van AI in de financiële sector.

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Legalinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956