Vacatures voor juristen in finance

AI, robots en de toekomst van mediators

Bron: Artikel Carst Joustra, MfN-registermediator op Mr Online.nl - 09 september 2019

De Financial Times van 13 augustus jl. kopte Robots en Artificial Intelligence threaten to mediate disputes better than lawyers. Als MfN-mediator en oud-advocaat slaat de schrik je dan om het hart. Wat is hier gaande? Is na de magazijnmedewerker en de taxichauffeur de juridisch mediator de volgende die het aflegt tegen algoritmes?

Elke sector zou alert moeten zijn op innovatie. En wie veronderstelt dat technische innovaties juist in zijn vak niet relevant zijn, doet er goed aan het boek Moneyball van Michael Lewis te lezen. Het waar gebeurde verhaal over de wijze waarop statistiek en big data het conservatieve en zelfgenoegzame Amerikaanse honkbal (miljarden-industrie) voorgoed veranderde. Algoritmes en big data hebben veel sectoren veranderd, denk bijvoorbeeld aan de logistiek (Bol.com), financiële bedrijven (hedgefondsen) en de taxibranche (Uber).

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Legalinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
             
×

Wil je ons helpen onze sites te verbeteren?

CareerGuide en haar niche vacaturesites bestaan alweer bijna 20 jaar. In die jaren zijn we meegegroeid met de digitale ontwikkelingen en de wensen van onze bezoekers.

Om nog beter inzicht te krijgen in de (toekomstige) wensen en behoeftes van onze bezoekers, hebben we een enquete opgesteld. Want goed genoeg is ons niet goed genoeg, we willen graag de toekomst een stap voor zijn! Wil je ons hiermee helpen door onderstaande enquete in te vullen?

>> Ga naar de enquete

Het onderzoek zal ongeveer 5 minuten van je tijd in beslag nemen. Er zal betrouwbaar met je gegevens worden omgegaan en de resultaten worden geheel anoniem verwerkt.