Vacatures voor juristen in finance

ChatGPT: vervanger van bedrijfsjuristen?

Bron: ngb.nl - 25 oktober 2023

Anno 2023 kun je geen krant openslaan of nieuwssite bekijken zonder te struikelen over de artikelen die gouden bergen beloven dankzij de komst van geavanceerde kunstmatige intelligentietoepassingen. Of om dezelfde reden het einde van onze samenleving voorspellen. Vooral de nieuwste generatieve kunstmatige intelligentietoepassingen, waarvan de slimme chatbot ChatGPT het bekendste voorbeeld is, doen momenteel veel stof opwaaien. ChatGPT is een chatbot op basis van kunstmatige intelligentie die dialogen kan voeren met de gebruiker en teksten als artikelen, blogs en speeches kan aanleveren.

Shanna van der Water, Maurits Meijboom, Martin Woodward, Lieke van Helvoort en Willem-Jan Ribberink van de NGB sectie Digitalisering delen ervaringen en geven tips.

Als juristen begrijpen we dat de komst van technologieën zoals ChatGPT op het bedrijfsleven grote invloed zal hebben. Het implementeren van deze geavanceerde systemen brengt specifieke kansen maar tegelijkertijd ook risico’s met zich mee waar bedrijven rekening mee moeten houden, ook vanuit een juridisch oogpunt.   

Lees verder >>

         

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Legalinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.