vergrootglas
Vacatures voor juristen in finance

Europees Parlement: Voorstel tot wetgeving robotica

Bron: SOLV - 19 januari 2017

Robots evolueren zich in een razend tempo, en met deze groeiende markt wordt druk gezocht naar meer houvast voor de toekomst. De commissie juridische zaken (hierna: Commissie)  van het Europees Parlement komt daarom deze week met een rapport aan de Europese Commissie, waarin zij aanstuurt op en adviseert over nieuwe regelgeving met betrekking tot robots. In een kort interview met rapporteur Mady Delvaux belicht zij het belang van dit rapport en bespreekt  enkele belangrijke kernpunten.

Standaardisatie
Europa is goed in het maken van robots. Niet alleen goed, zelfs een leider, aldus Delvaux. Om deze titel te kunnen behouden is internationale harmonisatie van technische normen van groot  belang. Verschillen tussen de lidstaten dienen te worden voorkomen en versnippering van de Europese interne markt zal moeten worden tegengegaan.

Aansprakelijkheid
Robots zijn tegenwoordig al in staat handelingen te verrichten gelijk aan een mens. Maar daar blijft het niet bij. Deze robots zijn tevens in staat te kunnen leren van eigen ervaringen en kunnen zelf besluiten nemen. Met de komst van deze zelflerende, autonome robot rijst de vraag bij wie nu de juridische aansprakelijkheid ligt. Deze robots kunnen niet meer worden gezien als enkel werktuigen van de mens en de gebruikelijke regels met betrekking tot aansprakelijkheid zijn niet langer toereikend. Nieuwe regels zullen moeten worden opgesteld waarbij moet worden gekeken op welke manier het mogelijk is machines deels of geheel aansprakelijk te stellen voor zijn acties.

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Legalinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp