Vacatures voor juristen in finance

Familievennootschappen: een verschuiving van zeggenschap in het kader van een bedrijfsopvolging

Bron: Artikel Marita Contant, HVG Law - 10 april 2021

Familiebedrijven zijn er in vele soorten en maten. Kenmerkend aan een familiebedrijf is dat deze binnen een familie van generatie op generatie overgaat. Continuïteit van de onderneming, toezicht op het bestuur en een soepele bedrijfsovergang zijn daarbij van groot belang.

Het bedrijfsopvolgingsproces is langdurig en complex. Een familiebedrijf kan sinds haar oprichting verschillende ontwikkelingsfasen doorlopen. Het is goed denkbaar dat een onderneming start in de vorm van een personenvennootschap of een B.V. onder leiding van één of twee familieleden, die uitgroeit tot een grote (internationale) onderneming onder leiding van een groep familieleden (al dan niet gezamenlijk met partijen buiten de familiekring).

Naast zakelijke belangen spelen emotionele belangen een grote rol binnen een familiebedrijf. Met behulp van tal van juridische instrumenten kunnen de specifieke wensen en doelstellingen van familieleden vormgegeven worden. Deze instrumenten dienen nauwkeurig op elkaar afgestemd te worden, waardoor de inrichting van de governance van familiebedrijven per definitie maatwerk is. Hieronder leest u meer over de mogelijke rechtsvormen voor uw familiebedrijf; en mogelijkheden om een verschuiving van zeggenschap binnen generaties vorm te geven.

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Legalinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956