vergrootglas
Vacatures voor juristen in finance

‘Juristen moeten weer durven nadenken’

Bron: Interview met Roxanne van Ieperen, schrijfster en jurist - 11 februari 2019

Haar boek ‘t Hooge Nest staat sinds de verschijning in de boeken top 60. Schrijver Roxane van Iperen begon als advocaat en doet nog steeds juridisch advieswerk in het bedrijfsleven. In een interview in het nieuwe nummer van Mr., dat 15 februari verschijnt, vertelt ze dat ze vindt dat juristen meer moeten nadenken, écht nadenken. “Ga eens niet een weekend naar New York, maar lees drie dagen lang een stapel boeken waardoor je anders naar een arrest gaat kijken. Of naar de wereld.”

“Ik koos na mijn studie voor de grote advocatuur, omdat ik ervan uitging dat daar de slimste mensen zaten”, aldus Roxane van Iperen. Ze kwam bij NautaDutilh terecht en heeft daar “een geweldige tijd” gehad. “Onder de partners liepen enkele briljante geesten rond, van wie ik veel leerde. Maar ik leerde in die tijd ook af om tegen mensen op te kijken om de functie die ze hebben, de status of het geld. Echte intelligentie heeft daar vaak niets mee te maken. Genoeg mensen die bij dit soort kantoren werken, hebben van huis uit bepaalde mores, taal en lichaamshouding meegekregen en komen om die reden al een heel eind. Er bestaan veel geschreven en ongeschreven regels in de grote commerciële advocatuur waarvan niemand mij het ‘waarom’ kon uitleggen; ik wilde me daaraan niet conformeren.”

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Legalinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp