Vacatures voor juristen in finance

Politie buitenspel bij aanpakken verzekeringsfraude

Bron: Mr. Online - 19 augustus 2019

Het Openbaar Ministerie voert zonder voorafgaand politieonderzoek een proefproces tegen twee mensen die worden verdacht van verzekeringsfraude. Medewerkers van de verzekeraars doen dan het detectivewerk. Juristen zetten vraagtekens bij deze werkwijze, onder meer omdat tunnelvisie op de loer ligt.

VERKEERSONGEVAL

Vorige week gingen het eerste proefproces van start tegen twee inwoners van Dordrecht, schrijft het AD. Ze worden verdacht van het in scène zetten van een verkeersongeval, waarna ze 5400 euro claimden. Verzekeraar Achmea vertrouwde de zaak niet en stelde zelf een strafdossier samen waaruit blijkt dat de auto’s meerdere keren op elkaar gebotst zijn. De zaak maakt deel uit van de ‘proeftuin’ die het Openbaar Ministerie en het Verbond van Verzekeraars hebben opgetuigd. De beide zaken tegen de Dordtenaren werden door de rechtbank aangehouden, omdat de rechter eerst wil weten waarom het OM denkt dat vervolging mogelijk is zonder politieonderzoek.

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Legalinfinance.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
             
×

Wil je ons helpen onze sites te verbeteren?

CareerGuide en haar niche vacaturesites bestaan alweer bijna 20 jaar. In die jaren zijn we meegegroeid met de digitale ontwikkelingen en de wensen van onze bezoekers.

Om nog beter inzicht te krijgen in de (toekomstige) wensen en behoeftes van onze bezoekers, hebben we een enquete opgesteld. Want goed genoeg is ons niet goed genoeg, we willen graag de toekomst een stap voor zijn! Wil je ons hiermee helpen door onderstaande enquete in te vullen?

>> Ga naar de enquete

Het onderzoek zal ongeveer 5 minuten van je tijd in beslag nemen. Er zal betrouwbaar met je gegevens worden omgegaan en de resultaten worden geheel anoniem verwerkt.