logo legalinfinance.nl

Rabobank

Croeselaan 18
3521 CB
Utrecht

030 - 216 00 00
https://rabobank.jobs/nl/vacatures/


Actief in

De Rabobank Groep is een internationale financiële dienstverlener op coöperatieve grondslag die actief is op het gebied van bankieren, vermogensbeheer, leasing, verzekeren en vastgoed.

Medewerkers
Ruim 59.000
Structuur

De Rabobank Groep bestaat uit de zelfstandige lokale Rabobanken en hun centrale organisatie Rabobank Nederland met een aantal gespecialiseerde dochterondernemingen.

Profiel

De Rabobank Groep is een internationale financiële dienstverlener op coöperatieve grondslag die actief is op het gebied van bankieren, vermogensbeheer, leasing, verzekeren en vastgoed. In Nederland ligt de nadruk op brede financiële dienstverlening, de internationale focus is vooral gericht op de food- en agribusiness.

Organisatie
De Rabobank Groep bestaat uit de zelfstandige lokale Rabobanken en hun centrale organisatie Rabobank Nederland met een aantal gespecialiseerde dochterondernemingen. In totaal werken er bij de Rabobank Groep ongeveer 59.600 fte in 44 landen. Wereldwijd worden er circa 10 miljoen klanten bediend.

De lokale Rabobanken
De lokale Rabobanken zijn stuk voor stuk zelfstandige ondernemingen met een eigen werkgebied, een eigen directie en een eigen beleid. Maar met één gezamenlijke missie: de wensen en ambities van onze klanten te helpen realiseren.

Rabobank Nederland
Rabobank Nederland is de centrale organisatie en staat in dienst van de lokale Rabobanken en de groepsonderdelen. Rabobank Nederland zorgt voor marktondersteuning, ondermeer met de ontwikkeling van nieuwe producten. Daarnaast voert Rabobank Nederland een aantal centrale staffuncties uit voor de lokale banken en de gehele Rabobank Groep.

Rabobank International
Rabobank International is het internationale bankbedrijf van de Rabobank Groep dat zich concentreert op de internationale zakelijke en particuliere bankactiviteiten. Daarbij ligt de focus op food- en agriklanten. De Rabobank wil via Rabobank International dé beste financiële schakel zijn voor de verschillende ketens binnen de landbouw en voedingssector wereldwijd.

Rabo Development
Eind 2005 is Rabo Development van start gegaan om in een aantal ontwikkelingslanden banken te ontwikkelen naar het voorbeeld van Rabobank in Nederland. Deze banken hebben niet noodzakelijkerwijs een coöperatieve structuur, maar hebben wel nadrukkelijk het platteland als belangrijk marktgebied.

Dochterondernemingen
De Rabobank Groep voert in Nederland meerdere financiële merken op verschillende markten. Deze merken vullen elkaar aan en versterken de Rabobank Groep als één coherent geheel. Dit draagt bij aan het bereiken van de gewenste klantwaarde en continuïteit van de Rabobank Groep.