logo legalinfinance.nl

Stater

Podium 1
3826 PA
Amersfoort

033 - 450 91 11
www.stater.nl


Actief in

Stater is de end-to-end dienstverlener voor de hypothecaire markt.

Medewerkers
Ruim 950
Structuur

Stater N.V. is een dochteronderneming van ABN AMRO.

Profiel

Stater is een belangrijke dienstverlener voor hypotheekverstrekkers in Europa.
Stater kan elk gewenst onderdeel van het hypotheektraject voor haar rekening nemen: van de verkoop en behandeling van hypotheken tot en met de funding van hypotheekportefeuilles. Waar nodig blijft die ondersteuning volledig 'onzichtbaar' voor de consument: alle diensten worden private label aangeboden. De hypotheekverstrekker geeft op die manier niet alleen een zorg uit handen. Het schaalvoordeel en de expertise van Stater zorgen er bovenal voor dat processen beter, sneller en goedkoper verlopen dan de hypotheekverstrekker ooit zelf zou kunnen.

Hypotheekmarkt in beweging
Stater speelt met zijn dienstpakket in op de ontvlechting van de hypotheekmarkt.
Hypotheekverstrekkers besteden steeds meer onderdelen van hun bedrijfsproces uit, om zich te kunnen richten op hun commerciële kerntaken. Waar de Amerikaanse hypotheekmarkt al bijna volledig is ontvlochten, is die ontwikkeling in Europa nog in volle gang. Stater heeft daarin onmiskenbaar een voortrekkersrol. Door zijn specialistische kennis en ervaring op nagenoeg alle onderdelen van het hypotheektraject, is het de partner bij uitstek voor iedere organisatie die zich op de Europese hypotheekmarkt begeeft.

Innovatie als kracht
In het streven naar efficiëntie speelt technologie een grote rol. Het internationale Stater Hypotheken Systeem (SHS) is uniek in de wereld, en kan desgewenst het hele hypotheekproces volledig geautomatiseerd en papierloos laten verlopen.
Maar de ontwikkeling van innovatieve systemen is voor Stater een doorgaand proces. Elke klant is anders, en het stroomlijnen en integreren van hypothecaire processen is per definitie maatwerk.
Gecombineerd met een hoog serviceniveau, zijn flexibiliteit en innovatie Staters grootste troeven.

De toekomst
Stater is in januari 1997 voortgekomen uit Bouwfonds Hypotheken. Binnen tien jaar is het uitgegroeid tot een internationale speler met meer dan 1000 medewerkers.
In Nederland ondersteunt Stater op dit moment ruim 30% van alle hypotheken. Tegelijkertijd biedt de flexibiliteit van dienstverlening de mogelijkheid om de vleugels verder uit te slaan, ook in Europa.
Behalve een hoofdkantoor in Amersfoort heeft Stater vestigingen in Leusden, Bonn en Brussel. Een uitbreiding richting Italië is op dit moment in voorbereiding.

Cultuur
Stater biedt iedereen de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen door middel van een cursus of opleiding of job-rotation. De informele cultuur kenmerkt zich door het feit dat iedereen bij de voornaam wordt genoemd en iedereen altijd bij elkaar kan binnenlopen, ook bij de directeuren. Daar staat de deur ook altijd open.

Loopbaanmogelijkheden
Een groeiende organisatie als Stater is voortdurend op zoek naar talent. Door haar unieke positie in de markt biedt Stater voor gedreven medewerkers een succesvolle en motiverende omgeving, met uitstekende arbeidsvoorwaarden. Omdat Stater momenteel veel veranderingen doormaakt, biedt een loopbaan bij Stater een uitstekend perspectief.