
Wie hakt de knoop door: De rechter of de deskundige?
Op 9 maart 2001 is het slachtoffer betrokken geraakt bij een verkeersongeval. Na 24 jaar ervaart het slachtoffer nog steeds klachten die zij aan het ongeval toeschrijft en komen partijen geen stap verder. Partijen zijn er in al die jaren niet in geslaagd om tot een regeling over de schade te komen, maar hebben ook geen verder medisch onderzoek laten verrichten. Uiteindelijk start het slachtoffer een dagvaardingsprocedure, om de zaak door een rechter te laten beslissen. Maar doet de rechter dat? Deze vraag kwam voor bij de Rechtbank Den Haag.
Toedracht
Op 9 maart 2001 heeft een verkeersongeval plaatsgevonden. Een bestuurder van een vrachtwagen verzuimde voorrang te verlenen aan het slachtoffer, waardoor de personenauto van het slachtoffer in de linkerflank werd aangereden. Het slachtoffer is wegens de impact met haar hoofd tegen het portier gebotst. Het lijkt een high impact aanrijding te zijn geweest, de auto was total loss.
Het slachtoffer is per ambulance naar de Spoed Eisende Hulp overgebracht. Aldaar bleek dat het slachtoffer een wondje had in haar hoofdhuid. Daarnaast ervaarde zij veel pijnklachten aan haar hoofd en nek en had zij last van tintelende vingers. Gelukkig werden er geen breuken of andere traumatische afwijkingen geconstateerd. Het vermoeden betrof dat er mogelijk sprake was van een hersenschudding.
Sinds het ongeval is het slachtoffer langdurig en veelvuldig onder behandeling geweest bij meerdere medici. Het slachtoffer stelt dat zij sinds het ongeval last heeft van diverse klachten c.q. beperkingen die haar ernstig beperken en waardoor zij arbeidsongeschikt is geworden.
[....]